Invitați de seamă la Școala Gimnazială Mihai Viteazul Pucioasa
Activităţile desfășurate în cadrul proiectului Erasmus+ – European Classroom, continuă la Școala Gimnazială Mihai Viteazul din Pucioasa.
Oaspeții, elevi și profesori din Olanda (”Jac P. Thijsse College”, Castricum, Noord-Holland) și Spania (”I. E. S. Francisco Figueras Pacheco”, Alicante, Comunidad Valenciana), au vizitat punctele de interes ale orașului și au derulat mai multe activități în incinta școlii gazdă. Una dintre acțiunile desfășurate de musafirii din Spania, împreună cu elevii și dascălii din Pucioasa, a fost reprezentată de completarea unor teste online, pe o platformă educațională numită Kahoot, în care elevii conectați la internet, au putut răspunde prin intermediul telefoanelor mobile la mai multe întrebări. ”Copiii se înțeleg de minune! Acum, la activitate, prin intermediul telefoanelor, răspund fiecare la întrebări, prin intermediul unor conturi create pe această platformă, care este de fapt ca un joc ce îmbină învățătura și lucrul la clasă cu bucuria și emoția dată de un răspuns corect”, ne-a spus profesor Aurora Zamfir. Bucuria a fost una generală, la fiecare răspuns corect aplauzele răsunau și zâmbetul era pe fețele tuturor.
Elevii Școlii Mihai Viteazul din Pucioasa împreună cu elevii și cadrele didactice din Olanda au rezonat de minune. Au realizat colaje foto și au participat, printre altele, la o activitate numită ”Relicve ale Celui De-al Doilea Război Mondial – în regiunea ta!”. ”Grupul de lucru s-a constituit anul trecut, tema fiind comună, există 12 copii în fiecare țară care participă la acest proiect, dintre care 5 elevi la mobilități. În această săptămână, copiii au luat în vedere Al Doilea Război Mondial din mai multe perspective, de exemplu: urmări culturale, cauze, pierderi materiale și umane și în special influențe ale acestui război în România și relicve ale comunismului în ziua de astăzi. Au scris și un articol despre Al Doilea Război Mondial, pe care intenționăm să-l publicăm. Au scris articolul din perspectiva urmărilor, dar în special a Holocaustului. Au tratat ororile acestei perioade și și-au spus foarte pertinent și convigător opinia. Vom discuta și despre câteva scrisori ale unor soldați români din Al Doilea Război Mondial – Viața pe front și în spatele frontului”, ne-a povestit prof. Georgiana Vintilă.
La fiecare activitate a luat parte și directorul Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul Pucioasa – Gabriel Mihai Grosu – care s-a implicat intens și a avut grija să nu le lipsească nimic oaspeților și să rămână cu o amintire plăcută.
Alexandra Rizea