CEL MAI MARE PROIECT DIN ISTORIA ORAȘULUI PUCIOASA, TOT MAI APROAPE DE CONCRETIZARE!
Cel mai mare proiect din istoria orașului intră în linie dreaptă!!!”, anunță Constantin Ana pe Facebook.
Primarul Pucioasei prezintă cetățenilor un proiect deosebit, care va scoate stațiunea la lumină!
„Încă din prima zi a primului meu mandat, m-am întrebat ce motive ar putea avea un turist pentru a veni în orașul Pucioasa ca într-o stațiune și nu doar în tranzit. Si nu am găsit prea multe…
Și de atunci muncim să construim mai mult decât un răspuns!
Am accesat proiecte pe toate axele POR posibile, pentru infrastructură, parcuri, zone de agrement, avem proiecte in implementare pe CNI, pentru alte obiective ce vor deveni atracții locale, dar nu este suficient!
Șansa noastră a venit în 2017 și nu aveam cum să o ratăm!!!
În urma dezbaterilor organizate la acel moment de Consiliul Județean și Ministerul Transporturilor, s-a stabilit lista obiectivelor ce urmeaza a fi finanțate prin Masterplanul de Turism al României!
Din cele 1400 obiective prezentate, în urma evaluariilor au fost selectate doar 120 de proiecte, dintre care 4 din județul Dâmbovița, 2 în Pucioasa, 2 în Moroieni!
Condiția de bază este dupunerea Studiului de Fezabilitate, care să respecte fișa de proiect depusă, până la 31.12.2020!
Deoarece unul dintre cele două proiecte „Amenajare zona de Agrement pe Lacul de Acumulare Pucioasa” are șanse de a fi finanțat și pe POR 2021 – 2027, am renunțat la depunerea acestuia pe Masterplan, încercând să sporim viteza de finanțare a celuilalt proiect, despre care vă voi vorbi în continuare.
Celălalt proiect, „REFACERE ZONA DE AGREMENT ȘI CONSTRUIRE BAZA DE TRATAMENT ȘI VALORIFICAREA APEI SULFUROASE EXISTENTE ÎN ZONĂ, PE DEALUL MOȚĂIANCA ȘI ÎN ZONA „LA SURSA”, ORAȘ PUCIOASA”, este cel mai important proiect la care am îndrăznit vreodată să gândim, sau să visăm!
Investiția de peste 130 milioane lei va aduce un suflu nou în orașul nostru, creând premisele renașterii adevăratului turism în orașul Pucioasa, atât prin investiția în sine, dar și prin afluxul de unități de turism, pe care estimăm că se vor realiza în zonă datorită acestui pol de dezvoltare!
Prin proiect se propune realizarea următoarelor obiective:
Structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare, baza de tratament balnear, restaurant, parc cu amfiteatru în aer liber; utilități, birouri administrative, spații tehnice, magazine, cafenea, bob vară, pistă sintetică pe acoperiș, piscină „Infinity pool”.
Ansamblul pune la dispoziția utilizatorilor locuri de parcare distribuite astfel: 240 de locuri de parcare destinate hotelului și vilelor (care sunt adresate clienților și personalului hotelier), 134 locuri de parcare destinate vilelor, bobului de vară și punctului turistic (adresate atât clienților, cât și vizitatorilor), precum și alte 50 de locuri de parcare situate in partea de Vest, pentru restul activitaților.
Drumul județean ce va străbate zona va fi prevazut cu trotuare pietonale și pistă de biciclete. În plus, vor fi realizate parcări de autocare pentru vizitatorii ce sosesc în grupuri mari. Dintre cele 240 de locuri de parcare destinate hotelului și vilelor, 4% au fost prevăzute pentru persoanele cu dizabilități.
Se va acorda o atenţie crescută în vederea amenajării parcului balnear. Aceasta va cuprinde :
Lucrări de peisagistică – amenajarea spațiului verde și a aleilor pietonale;
dotarea cu mobilier urban – bănci, coșuri de gunoi, amenajare spații de agrement, fântâni; instalații electrice de iluminat exterior; instalații de irigații.
Plantaţia vegetaţiei va fi concepută după principii compoziţionale şi microclimatice ce va avea în vedere asigurarea unor condiţii estetice, funcţionale şi microclimatice de confort.
Așadar, trăim împreună cel mai important moment al istoriei moderne a stațiunii balneoclimatice Pucioasa, moment ce sper eu că va da cu adevărat startul relansării stațiunii noastre, pentru ca momentele speciale 2028 (când se împlinesc 200 de ani de la momentul în care Pucioasa devine stațiune balneoclimaterică, după ce un medic militar rus ajuns aici în timpul ocupației țariste a Țării Românești descoperă izvoarele de apă sulfuroase în 1828, luând denumirea de Pucioasa), respectiv 2029 (100 de ani de atestare a localitatii noastre ca localitate urbană și 380 de ani de la prima atestare documentară a orașului, ce datează încă din 20 septembrie 1649, apărând ca „Piatra Pucioasa”), să găsească stațiunea Băile Pucioasa cu o imagine complet nouă, mai strălucitoare, mai atrăgatoare!”, a scris edilul, oferind explicații despre acest proiect amplu.
Așadar, cu răbdare și speranță, vom fi cu toții martori la o transformare din temelii a orașului! Pucioasa are șansa de a deveni cu mult peste visele și așteptările cetățenilor!
Totul va fi bine!
Andrada Stan